veiligheid

veiligheid geboden

De groepen bestaan uit maximaal 6/7 honden. Zodat ik de honden goed onder controle weet te houden en makkelijk overzicht over ze heb.

Daarbij kan ik alle honden de aandacht geven die ze nodig hebben.


Er wordt gekeken naar de samenstelling van de groepen zodat het een relatief rustige groep wordt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de junioren en de senioren. Als de wandelingen niet meer verantwoord zijn voor uw hond met gezondheidsklachten, dan zal geadviseerd worden om een andereuitlaat-oplossing voor de hond te zoeken.


Als de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig te wandelen zal de wandeling ingekort worden of zelfs afgelast worden. Denk hierbij aan extreme hitte of zware onweer, hevige sneeuwval of ijzel.


Onder veiligheid versta ik ook het kennis hebben van honden en hun gedrag. Ik zal dan ook regelmatig lezingen en workshopsvolgen om zo up-to-date te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van omgang met en het gedrag van honden.


Het wandelgebied moet ook veilig zijn voor honden. Denk hierbij aan de bereikbaarheid van de auto en het wel of niet rondslingeren van eventueel gevaarlijk afval (glas).


Een brandblusser en EHBO-doos zijn aanwezig in de auto.

Ik ben tevens in het bezit van een EHBO diploma en heb tijdens de wandelingen EHBO benodigdheden in mijn tas.


Mocht uw hond medisch hulp nodig hebben, zal ik contact met u opnemen om u te laten dat ik naar uw Dierenarts ga, of dichtsbijzijnde.

EHBO cursus gedaan bij Dieren Dokters Ede